Apps jeg bruger i min hverdag

Min karriere – so far

10544350_10152519010968618_1528647757859355573_n

Jeg har altid arbejdet meget, og altid været rigtig glad for at arbejde. Det jeg har lavet gennem tiden er kommet af lige dele tilfældighed, bevidste valg og hårdt arbejde.

 

Da jeg stoppede i gymnasiet på Sankt Annæ, gik jeg og overvejede, hvad jeg skulle. Jeg vidste jeg skulle holde et sabbatår, men var ikke sikker på hvad jeg skulle lave.

Jeg tænkte om, jeg ikke skulle prøve at lave TV, men kendte ikke nogen fra branchen, og jeg vidste ikke, hvordan man kom ind. Så jeg gjorde noget som var meget grænseoverskridende for mig. Jeg sendte en masse uopfordrede ansøgninger til diverse produktionsselskaber. Jeg anede ikke hvilke kvalifikationer, man skulle have, eller hvilke slags stillinger man kunne få. Men jeg prøvede lykken. Jeg var heldig at blive kontaktet af Mastiff, som gav mig en chance som runner på Hit Med Sangen, og derfra startede min karriere i fjernsynsbranchen, som nu har varet i små 10 år, både i DR og i produktionsbranchen.

På mange måder endte det med at være modig og at sende uopfordrede ansøgninger med at blive en del af mig. Jeg har haft god erfaring med bare at række ud og se om, der skulle være brug for mig.

 

En del år efter gymnasiet, tænkte jeg, det var på tide at læse en uddannelse, men jeg anede ikke hvilken, og jeg syntes, der var så utrolig mange at vælge i mellem. Jeg prøvede derfor at se på, hvor jeg godt kunne tænke mig at arbejde og så vælge en uddannelse til at passe derind. Det tror jeg egentligt altid har været min tilgang til studie, og den måde jeg studerede på. Alt fokus har udsprunget af, hvordan og hvorledes det kunne bruges på arbejdsmarkedet.

Så inden jeg valgte studie, ringede jeg en del virksomheder op, som jeg kunne se mig selv arbejde i. Det var i den grad grænseoverskridende for mig. Jeg kan huske, hvordan jeg sad på sengekanten og tastede numrene, samtidig kunne mærke hvordan mit hjerte bankede derud af når ventetonen gik i gang. Jeg har aldrig været god til at tale i telefon med folk, jeg ikke kender. Et af de firmaer jeg ringede til var, fx eventfirmaet Nordic Event. Jeg kom til at tale med Sofie Østergaard, og jeg forklarede hende i telefonen, at jeg gerne ville tale med hende om, hvad hendes job gik ud på, og hvordan hun var kommet dertil. På den måde kunne jeg tage det meget reelt og holde op mod uddannelsernes til tider meget brede forklaringer. Sofie Østergaard tog sig tid til mig, og vi talte derud af om hvordan og hvorledes man kunne dygtiggøre sig til at kunne arbejde med events. Samtale endte faktisk med, at Sofie tilbød mig et job hos dem, og på den måde startede jeg med at afvikle større virksomhedsevents ved siden af mit studie på CBS.

Mens jeg læste min uddannelse på CBS, først HA (kom) og herefter Cand. Merc. (Kom) arbejde jeg i DR. Ved studiestart blev jeg kontaktet af min tidligere chef, om det ikke var tid til at komme tilbage igen til DR – og det måtte jeg sige ja til. Jeg havde egentligt troet, at jeg rigtig skulle fordybe mig i mit studie, men det viste sig hurtigt, at jeg ikke var god til at administrere alt den tid. Det var bedre for mig at arbejde en del ved siden af, så jeg fik mere begrænset tid til studiet, og derfor koncentrerede jeg mig mere i den tid der var.

 

Jeg begyndte at arbejde mere og mere i DR, og endte med at arbejde fuld tid og varetage et arbejde som hvis jeg allerede havde afsluttet min uddannelse. Her skulle jeg gang på gang også være modig. Jeg arbejde hårdt og målrettet i DR på at udvikle mig, som også betød at jeg skulle være modig og tage imod ansvar og opgaver som hele tiden var større end sidste opgave og mere ansvarsfulde. Som fx programmet Sportsgalla – et show fra Boxen i Herning hver januar, hvor man ser tilbage på året der er gået i sportens verden. Jeg startede som runner på det program, og havde fx ansvar for kaffe og slik, køre ærinder, og at printe værternes cue-cards. I 2015 stod jeg som redaktør for selvsamme program, og havde nu ansvar for hele programmets fortælling og færdige udtryk. Det er jeg meget stolt over, men også en udvikling som har krævet meget, og som har gjort ondt på vejen. Jeg har måtte overskride en masse grænser og være modig til at vise mig selv og mine kollegaer at jeg kunne noget nyt.

 

Lige nu arbejder jeg så stadig i DR, nu som projektleder og producent for DR Nyheder X – DR Nyheders innovative digitale afdeling, der udvikler digitale løsninger til den mobile bruger. Hvor længe jeg skal blive ved med det, ved jeg ikke, men lige nu har jeg det godt i DR og synes mit job er sjovt og udfordrende. Jeg følte dog, at jeg havde brug for at gøre noget nyt modigt og grænseoverskridende for mig selv, og det blev at starte denne blog.

Nogen gange skal man huske at gøre noget, man ikke forestillede sig var noget for en – for ellers holder man sig til det sikre, og mister måske derfor en mulighed for at blive klogere på sig selv.

 

Og til dem som måske synes det var lidt svært at følge med i hvad jeg egentlig har lavet – så kommer der lige en opsummering her:

 

2016 – DR Nyheder, København

Producent DR Nyheder og Projektleder af DR Nyheder X

 

2015 –  DR Nyheder, København

Projektleder for nyhedsevents, innovation og DR Nyheder X

PA for DR’s Nyhedschef Naja Nielsen

 

2012-2015  DR Sporten, København

Redaktør for gallashowet Sport2014 DR1

Redaktørassistent for gallashowet Sport2013 DR1

Assisterende producent, VM på Bryggen 2014, DR1

Redaktør, VM i Vandkanten, DR3

Producent, Sjampagnebold, DR3

Indspilningsleder, EM i Fodbold 2012, DR1

PA for Sportschef Jacob Kwon

 

2015  DR Ung, København

Vært: ”Æggebanko” DR3 og ”Grisen Otto”, DR3

 

2011 – 2015  Nordic Event, København

Afvikler af store events for Nordic Events.

 

2011-2012  DR Sporten, København

PA for Sportschef Tine Bendix

 

2011  Nordisk Film, København

Caster på: ”Voice – Danmarks største stemme”.

 

2008- 2011 Kronprinsparrets Hof, København

Personlig assistent for H.K.H. Kronprinsesse Mary af Danmark

Barnepige for D.K.H. Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine.

 

2007 – 2011 DR, København

Diverse produktionsopgaver ved forskellige tv udsendelser

Koordinator for DR Symfoniorkesteret og DR Pigekoret

 

2007 – 2008 Mastiff, København

Produktionsassistent

 

14 kommentarer

 • Du er altså sej – vildt inspirerende læsning! Så fedt at du har startet bloggen, glæder mig til at følge med fremover 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emily G Bruhn

   Ej hvor er du sød Mette. Tusinde tak for din besked. Betyder rigtig meget skal du vide.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Emilie. Jeg læser også HA(kom), og tænkte på hvordan du kom ind i DR? Var det kontakter, eller kontaktede du dem selv, og i så fald, hvordan kontaktede du dem? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emily G Bruhn

   Hej Sofie. Jeg havde allerede arbejdet i DR inden jeg begyndte at læse – så derfor var det lidt nemmere. Da jeg begyndte at læse, havde jeg haft et par års pause fra at lave fjernsyn, men så kontaktede en tidligere chef i DR mig, og spurgte om det ikke var tid til at komme tilbage. Men hvis ikke jeg havde haft den kontakt – så havde jeg gjort som jeg har gjort med andre jobs hvor jeg ingen kontakter havde – jeg ville bare kontakte dem uopfordret. Udover det søger DR mange universitetespraktikanter, så det er også en rigtig god måde at komme ind og lære huset lidt at kende. Bare hold øje på deres hjemmeside under jobs i DR. / Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Shit du er sej! At have arbejdet så hårdt og målrettet ved siden af studierne er godt nok imponerende! Spændende og inspirerede læsning. 🙂 glæder mig til at læse mere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej Emilie, vil du ikke skrive et indlæg om da du arbejde for kongehuset?? Det kunne være meget spændene. Altså hvad dit job gik ud på, hvordan du fik det, hvordan det var, osv?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emily G Bruhn

   Hej Emma. Tak for din besked. Jeg kan ikke skrive noget indlæg om min tid i Kongehuset. Jeg har totalt tavshedspligt, og alt er derfor fortroligt. Jeg overvejede meget om jeg skulle slette delen fra mit CV inden jeg lagde det her indlæg op, men endte med ikke at gøre det, fordi jeg er meget stolt af at have arbejdet der, og det var tre fantastiske år. Men forklaringen på at jeg ikke nævner det i indlægget, eller kan skrive nye indlæg er som sagt at alt er fortroligt. Hilsen Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Emily. Jeg synes da næsten et af de mest interessante punkter på dit CV er det vedr. Kronprinseparret! Hvordan I alverden får man sådan et job? 🙂 Jeg ved godt der sikkert er grænser for hvad man må fortælle omkring sådan et job, men det kunne være spændende at høre mere – alt efter hvad du må fortælle. Det er da i hvert fald specielt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emily G Bruhn

   Hej Line. Tak for din besked. Jeg kan desværre ikke fortælle mere end at jeg har arbejdet der :). Jeg er underlagt tavshedpligt, og alt hvad jeg ved er fortroligt. Jeg kan derfor ikke skrive om noget fra min tid der. Jeg overvejede meget om jeg skulle slette den del fra mit CV inden jeg lagde indlægget op. Men endte med ikke at gøre det, da det er del af min karriere og min udvikling, og også et arbejde jeg er meget stolt over at have haft. / Hilsen Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Hvordan – H.V.O.R.D.A.N – bliver man barnepige for tronarvinger, og Marys assistent?! 😃😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emily G Bruhn

   Hej Helene. Da jeg er underlagt en tavshedspligt, er alt hvad jeg ved fortroligt.Jeg kan derfor ikke skrive mere om det end jeg gør. Men husk at vores Kongehus er en virksomhed som alle andre med ansatte, ansøgninger, jobopslag, osv. // Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Spændende og inspirerende løsning 😊 en ting jeg ikke fik med var om du færdiggjorde din uddannelse? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emily G Bruhn

   Det gjorde jeg. Jeg læste den i et hug på 5 år, for mig var det bare rigtig vigtigt at arbejde målrettet ved siden af – så det kom til tider til at fylde det meste. Jeg blev færdig her i sommer, da jeg læste sidste år af kandidaten og skrev speciale mens jeg var på barsel med Ellen. / Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apps jeg bruger i min hverdag