Petra Nagel

5 kogebøger jeg er vild med

kogeboeger

Jeg kan virkelig godt li at lave mad. Før jeg blev mor til Ellen, kunne jeg bruge timer i et køkken. Timer som jeg brugte til ”Emilie-tid”, hvor jeg ikke gad at snakke med nogen, eller tage stilling til noget, men bare var mig og min madlavning. Hver dag lavede jeg nye retter til aftensmad til Thomas og jeg. Det er en af de ting jeg jeg savner ved at være blevet mor. Jeg har ikke den samme tid og ro nu til at stå i et køkken og nørde over en surdej. Jeg synes det er så hyggeligt at have Ellen med i køkkenet og fx bage sammen, men det er ikke fordybelse på samme måde. Langt fra. Det er mere et kapløb om at sørge for at der ikke er mel ud over hele huset bagefter. Og er hun ikke med, og jeg rent faktisk står der alene, så er der bare ikke det samme lange stræk til fordybelse – det er mere hele tiden afbrydelser, fordi Ellen liiiiiiiige skal male, eller liiiiige skal have et nyt puslespil ned fra hylden.

Jeg har aldrig lavet fin og avanceret mad. Jeg kan godt li at lave mad som gerne må rode lidt, og som gerne må være sådan lidt en masse skåle, fade og gryder på bordet. Faktisk fuldstændig modsat af hvordan jeg er med mange andre ting i min hverdag, hvor jeg fx får ticks hvis ikke mine bluser ligger i farveorden 🙈 😂 Og så er min passion ikke at finde på opskrifter. Jeg har det så fint med at nogen andre har lavet en plan, som jeg så kan blive inspireret af. Tror at fordi jeg laver planer, organiserer og er kreativ HELE tiden i min hverdag, så er det her lidt et pusterum, hvor jeg bare gør hvad andre har fundet fungerer og smager godt.

Herhemme har vi aldrig rigtig tænkt i at maden først og fremmest skulle være børnevenlig. Selvfølgelig den gang Ellen kun fik mos – men til daglig får hun bare det vi får. Indtil videre spiser hun alt og det er jeg så vild med! – hendes livret er dog pomfritter og bearnaise, og ligner derfor sin mor 1:1 på det punkt 😉😍

Jeg er VILD med kogebøger. Og jeg har mange af dem….

Her kommer et lille udpluk af dem jeg bruger meget for tiden:

 

 

500x0

Ej, det her er en god bog. Når jeg har lavet mexicansk mad før hen, så har det typisk været et set-up alla:; Pitabrød, pandekager, tacoskaller, hakket oksekød med texmex krydderi, alle salgs gønsager i tern, flere slags ost, bacob i tern, skinke osv. osv. osv. Alle salgs ting. Uden egentlig at tage stilling. Den her bog har inspireret mig til at lave mere ”simple” taco retter. Der er stadig mange steps i hvordan maden skal laves, men det er ikke et tag-selv bord af alt nede fra Superbrugsen, men mere en ret man rent faktisk har overvejet og tage stilling til inden man satte maden på bordet. Min yndlingsopskrift i den pt er ”Carnita taco”, som er svinekød der ligger i flere timer og simrer i krydderier og cola. Kødet bliver helt karamelliseret og serveres med en simpel mangosalsa og små tortillas. Næste projekt i bogen bliver at lave mine egne tortillas fra bunden. Spændende!

 

500x0-2

Nadia Mathiasen fra den skønne blog foodfanatic.dk, har lavet en kodebog for et par år siden. Den er så fin, og så dejlige og lettilgængelige opskrifter – og små fif’s. Efter jeg er begyndt at bruge denne bog køber jeg fx aldrig kokosmælk i supermarkederne, men køber dem lokalt i det asiatiske supermarked der på vesterbro. Det er simpelthen bedre produkter – og jeg kan virkelig smage forskel – og så koster det kun det halve af sådan en dåse Santa Maria.

 

500x0-3

Jeg er som mange andre vild med Jamie Oliver og hans mad imperie. En mand jeg godt gad at møde i virkeligheden. Denne bog er endnu en favorit hos mig, og der står ret mange af hans bøger på mine hylder. Jeg er nu ikke som sådan med på trenden med Super Foods, men det afholder mig jo ikke fra at lave sund og dejlig mad, med masser af farver i. Denne bog er fuld af farver – og man bliver glad og inspireret af at kigge i den. Herhjemme får vi tit aftensmad fra denne.

 

9788740000344

Total standard kogebog. Dejlig hverdagsmad. Jeg er bare så vild med det benspænd at der kun er 5 ingredienser i hver ret, udover ting som salt og peber.

Jeg kan godt have tendens til at handle utrolig mange ting når jeg skal lave mad. Men det kræver tit bare et par enkelte, hvis deres match går op i en højere enhed.

 

500x0-4

Jeg er så fan af traditionel dansk mad. Kan ikke få nok af tarteletter, smørebrød, pariserbøf, stegt flæsk og jordbærgrød. Synes det er fantastisk. Denne bog serverer det hele med en moderne twist. What’s not to like?!

 

Jeg er vild med at blive inspireret med nye gode anbefalinger på kogebøger – så kom endelig gerne med dine i kommentarfeltet!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Petra Nagel