Store ting sker....

Dagens anbefaling: DR Pigekorets Midsommerkoncert

 

154481756

Sidste weekend sluttede med en tur i et fyldt DR Koncerthuset og opleve DR Pigekorets Midsommerkoncert. Det var en perfekt måde at afslutte weekenden på.

 

Jeg har selv sunget i koret i 11 år i mine yngre dage. En tid og periode i mit liv jeg aldrig vil glemme, eller have været foruden. Nu synger mine yngste søstre i pigekoret, og jeg var derfor som altid placeret i stolene for at nyde koncerten. Koret har rykket sig meget siden jeg gik der. Jeg startede i de mere konservative dage af korets nyere historie, hvor man stod pænt placeret på scenen og sang uden så meget show og scene optræden. Det er der i den grad blevet lavet om på. Til gengæld sang vi de samme danske sommersange. En af de traditioner der er fantastiske i det kor er, at de bliver ved med at holde den danske sangskat ved lige. Godt nok var det i lidt nyere arrangementer, men udover det kunne jeg stadig en stor del af alle teksterne udenad. Når man har sunget i det kor, så glemmer man det ikke så let. Som altid blev jeg også i weekenden bekræftet i hvor sindsygt dygtige børn og unge piger der går i det kor. Og jeg ved hvor meget træning der går forud for at kunne præstere på det her niveau. Her kan vi tale om nogen der gør sig umage!!

154481746

 

Det har betyder meget for mig at DR Pigekoret var en del af min opvækst. Vi brugte mange timer om ugen sammen på at øve og afholde koncerter, og jeg lærte i en tidlig alder at tage ansvar for mig selv og for at gruppen præsterede det den skulle. Jeg har rejst verden rundt med det kor, fra en tidlig alder. Her lærte man om andre kulturer og om at passe på sig selv på en tur hvor der ikke var nogen voksne med til at huske på at man fik sin bagage af båndet i lufthavnen. Jeg har i den sammenhæng også lært at kunne pakke forholdvis hurtigt og effektivt 😉. Jeg har lært om kvalitet og om at kæmpe og øve til noget er perfekt, og ikke kun middel. Jeg har lært at prioritere og organisere min hverdag, så skole, lektier og venner kunne forenes med arbejdet i koret. Og sidst med virkelig ikke mindst – De bedste veninder jeg har i dag, kommer fra det kor.

 

Jeg tror man kan opleve disse sammenhold i mange sammenhænge. Om man går til håndbold, kor, dans eller noget helt tredje. For mig har det betydet meget at være en del af noget større end mig selv, og lære at indgå i en gruppe som skulle præstere på bestemte tider og hvor det afhang af alle mand i flokken. Dette er en oplevelse og læring jeg gerne vil give videre til Ellen.

154480043

Jeg nyder stadig at se Pigekorets koncerter, for de er så sindsygt dygtige. Koret har udviklet et større sceneshow end da jeg gik der, men som er afbalanceret og som understøtter musikken på fineste vis. Kvaliteten er de i hverfald ikke gået ned på. Til sommerkoncerten var der guirlander, folkedans, spil, glimmer og diskokugler 😍. Dirigent Philip Faber og Susanne Wendt og Kreativ Leder Anne-Karine Prip, gør et fantastisk stykke arbejde, og jeg får altid kuldegysninger når alle børn og unge piger i alle aldre står på gulvet og synger. Aldersgrænsen går fra 6-23, fordelt på 4 forskellige kor, som hver har deres styrker. Lige fra spirekoret hvor børnene kun er 6-8 år, og hvor det mest af alt er leg og fagter som hjælper dem med at koncenterere sig om at synge et helt nummer, til Pigekoret som synger store værker, stringent og fejlfrit og som optræder i hele verdenen som ambassadører for Danmark. Senest har de været Danmarks repræsentant under OL, og sang ved forskellige kulturelle arrangementer. Se fx dette klip fra en koncert på skoleskibet. Det bliver næsten ikke smukkere.

 

I aften bliver deres midsommerkoncert sendt på DR K kl. 20.00. Hvis I ikke ved hvad I skal lave – så se den, og nyd hvordan sommeren synges ind. Og ellers kan man helt sikkert finde den på DR TV efterfølgende.

Det var dagens anbefaling.

154478938

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Store ting sker....